Etiketter till alla olika ändamål

Utan tidigare erfarenhet av etiketter kan det verka som att en etikett är den samma som en annan etikett. Vi på vet såklart annat. Förutom färg och form har material, tryck och kvalité stor betydelse för helhetsintrycket av en produkt. Vi fungerar gärna som ditt bollplank i framtagandet av din etikett.

En etikett kan fylla så många funktioner. Ofta har den ett informativt syfte om vad en produkt faktiskt är för någonting och vad den innehåller. Etiketter är också många gånger varumärkesbyggande och ett sätt för företag att ytterligare synliggöra sin profil. Ibland fyller etiketter en livsviktig funktion som för exempel en varningsetikett inom industrin. Då är det självklart viktigt att etiketten sitter där den sitter oavsett väder, vind eller slitage. På vilka sätt det här går att göra är någonting som vi på Rustung Etiketter är experter på.

Vad behöver man tänka på när man beställer en etikett? Det är viktigt att tänka på i vilken miljö etiketten kommer att användas. Efter det kan du bestämma vilket material etiketten bör ha. Är din produkt ekologisk och närproducerad kan det vara en idé att tänka över olika strukturer på papperet kanske? Om etiketten kan komma att utsättas för lösningsmedel, eller om det finns risker för att den kommer att nötas, så är det bra att välja en vinyletikett som kanske dessutom ska lamineras. Allt det här kan vi tillsammans gå igenom med dig.

Vad finns det för olika etiketter?

Nedan finner du övergripande information om våra olika etiketter. Om du av någon anledning inte skulle hitta det du söker här får du gärna lyfta telefonen och ringa oss. Vår filosofi är att allt blir mycket enklare om vi pratar om det.

Vad är en standardetikett?

EtiketterDe här etiketterna är den vanliga typen som du får på rulle i en liten pappersask. Som standard kan de tryckas i olika rektangulära mått med rundade kanter, i oval
form och en helt rund variant. Standardetiketter kan du få tryckt på olika typer av papper av önskad kvalité.

  • Vitt glättat papper
  • Guldfärgad kasherad folie
  • Silverfärgad kasherad folie
  • Röda flourescerat papper
  • Naturfärgat returpapper

Standardetiketter kan tryckas för en lägre kostnad och därför behöver ni dessutom ej beställa så många på en gång. Standardetiketterna kan nu även fås till ett mycket rimligt pris i 2-3-4-färgs tryck. Även PMS färger går bra.

Vad är skurna etiketter?

Det vi kallar för skurna etiketter är etiketter med raka hörn. De här etiketterna kan du beställa i vilka mått du vill. De finns att få i 3 olika typer av material:

  • papper
  • polyester
  • vinyl.

Vad finns det för förtryckta etiketter?

Vi på Rustung Etiketter har en rad olika förtryckta etiketter med standardiserade texter. De är bra att ha och förenklar arbetet inom många branscher. Sådana etiketter kan vara CE-märket, frysetiketter eller etiketter som är bra att ha vid frakt eller flytt.

Varför är adressetiketter bra att ha?

Med adressetiketter blir det genast snyggt och smidigt. Adressetiketter är ett viktigt inslag i ett företags professionella identitet. Samtidigt förenklar det arbetet för de som jobbar inom företaget. Etiketterna trycks på vitt matt papper. Etiketterna levereras på rulle och är perforerade så att de lätt går att riva av.

Vad menas med laseretiketter?

Att skriva ut egna etiketter direkt från företagets skrivare är ett enkelt sätt att ge både kunder och samarbetspartners ett ordnat och strukturerat intryck. Samtidigt förenklar det arbetsgången för många medarbetare. Det blir proffsigt helt enkelt. Våra laseretiketter kan du få med eller utan tryck av exempelvis företagets logotype. Etiketterna går självklart att få i olika storlekar och färger. Etiketterna levereras i en förpackning med 100 stycken ark.

När ska man ha etiketter i vinyl?

Om etiketterna ska användas utomhus, exempelvis på ett fönster eller en bil, är det vinyletiketter som du ska beställa. De är tåliga och kan stå emot väder och vind.

Vad är egentligen Domes?

Domes är självhäftande och upphöjda 3D-dekaler. Domes-etiketter kan till exempel vara passande att använda i sammanhang där företagets logga behöver framhävas på ett speciellt sätt. Närmast kan du ha sett ett företags logo tryckt på en Dome på dörren ditt kylskåp.

Vad är det för speciellt med säkerhetsetiketter?

Säkerhetsetiketter kallas de etiketter som med säkerhet inte kan tas bort i ett stycke. De här etiketterna kan till exempel användas vid viktig teknisk information, eller vid tryck av varningstexter i apparater med el och batterier. De här etiketterna screentrycker vi för högsta kvalité.

Vad används voidetiketter till?

Voidetiketter är en etikett gjort av polyester. När man tar bort etiketten lämnar den efter sig ett mönster av ordet ”VOID”. I rätt sammanhang är de etiketterna mycket användbara. Avtrycket gör att man enkelt kan se om någon har försökt att ta bort etiketten. Självklart går det även att trycka etiketter utan klister. Kontakta oss för offert och beställning.

 

sv_SESwedish