Etiketter – Etiketter till alla ändamål

Utan tidigare erfarenhet av etiketter kan det verka som att en etikett är den samma som en annan etikett. Vi på vet såklart annat. Förutom färg och form har material, tryck och kvalité stor betydelse för helhetsintrycket av en produkt. Vi fungerar gärna som ditt bollplank i framtagandet av din etikett.

En etikett kan fylla så många funktioner. Ofta har den ett informativt syfte om vad en produkt faktiskt är för någonting och vad den innehåller. Etiketter är också många gånger varumärkesbyggande och ett sätt för företag att ytterligare synliggöra sin profil. Ibland fyller etiketter en livsviktig funktion som för exempel en varningsetikett inom industrin. Då är det självklart viktigt att etiketten sitter där den sitter oavsett väder, vind eller slitage. På vilka sätt det här går att göra är någonting som vi på Rustung Etiketter är experter på.

Vad behöver man tänka på när man beställer en etikett? Det är viktigt att tänka på i vilken miljö etiketten kommer att användas. Efter det kan du bestämma vilket material etiketten bör ha. Är din produkt ekologisk och närproducerad kan det vara en idé att tänka över olika strukturer på papperet kanske? Om etiketten kan komma att utsättas för lösningsmedel, eller om det finns risker för att den kommer att nötas, så är det bra att välja en vinyletikett som kanske dessutom ska lamineras. Allt det här kan vi tillsammans gå igenom med dig.

Etikettkatalog

I vår Etikettkatalog så finner ni ett urval av allt vi kan göra, vi är ett stort tryckeri beläget i Örebro. Våra tjänster är dock internationella och vi producerar tryckmaterial till hela Norden samt delar av Europa. Kolla gärna igenom vår etikettkatalog och om du inte finner det du söker eller om du har frågor angående våra Etiketter, produkter och tjänster så kontakta oss.

Osäker eller i behov av hjälp?

Låt vår personal hjälpa dig.

 

Standardetiketter

Etiketter

Behöver du en vanlig, enkel och liten etikett? Då kanske en vanlig standardetikett passar. Standardetiketter levereras på rulle i en liten pappersask. De finns att få i olika rektangulära mått med rundade kanter, i oval form och en helt rund variant. Standardetiketter kan du få tryckt på olika typer av papper av hög kvalité. Standardetiketter kan tryckas för en lägre kostnad och därför behöver ni ej beställa så många på en gång. Standardetiketterna kan nu även fås till ett mycket rimligt pris i 2-3-4-färgs tryck. Även PMS färger går bra.

Beställ Pris Offert Kontakt Läs mer


Etiketthållare

Etiketthållare
EH serien är en serie etiketthållare med enkel hantering som går snabbt att ladda. Avlägsna skyddspapperet och rullen är redo att användas. Mångsidig hållare som passar alla etikettstorlekar och former, upp till 26,7 cm bredd 17,7 cm i rulldiameter med 7,7 cm kärndiameter. EH serien är en robust serie etiketthållare helt i metall, för hög belastning.

Finns modell för montering på bord samt modeller som går att montera både på bord och vägg.

Beställ Pris Offert Kontakt Läs mer


Skurna etiketter

Skurna etiketter
Söker du en lite större etikett men som fortfarande är enkel i sin utformning? Skurna etiketter är etiketter med raka hörn. De här etiketterna kan du beställa i olika mått och med alla tänkbara färger du vill. Skurna etiketter går att få i papper, polyester eller vinyl.

Offert Kontakt Läs mer


Varningsetiketter

Varningsetiketter
Varningsetiketter går under CLP-förordningen (GHS) som gäller klassificering, märkning och förpackning av kemiska ämnen och blandningar som säljs inom EU. Du som tillverkar eller importerar blandningar behöver klassificera dina produkter och säkerhetsdatablad.

Varningsetiketter levereras på rulle och finns att få i tre olika storlekar:

 • 2×2 cm
 • 5×5 cm
 • 10×10 cm

Beställ Pris Offert Kontakt Läs mer


Laseretiketter

Laseretiketter
Vill du kunna skriva ut dina egna ark? Då kan du beställa laseretiketter för din skrivare, våra laseretiketter kan du få med eller utan tryck av exempelvis företagets logotyp, kontaktinformation, inbetalningskort eller liknande. Laseretiketter går att få i olika storlekar och självklart med tryck i valfri färg. En förpackning inehåller 100 ark.

Offert Kontakt Läs mer


Förtryckta etiketter

Förtryckta etiketter
Söker du förtryckta etiketter med en standardiserad text på? Det kan vara texter som GLAS, Denna sida upp, Frysvara, CE-märke, Svensk flagga, rabatter, 50 % eller andra. Förtryckta etiketter är bra att ha i lager och förenklar arbetet inom många branscher.

Beställ Pris Offert Kontakt Läs mer


Adressetiketter

Adressetiketter
Behöver du få det snyggt och enkelt när du hanterar post i arbetet? Då är det bra att ha adressetiketter. Adressetiketterna levereras på rulle och är perforerade så att de enkelt går att riva av.

Offert Kontakt Läs mer


Vinyletiketter

Vinyletiketter
Ska din etikett sitta utomhus, på ett fönster eller på en bil? Då är det en vinyletikett du ska ha. De är tåliga och kan stå emot väder och vind. Kan beställas i alla möjliga storlekar och färger.

Offert Kontakt Läs mer


Säkerhetsetiketter

Säkerhetsetiketter
Är det viktigt att din etikett sitter där den ska och inte ska kunna tas bort i ett stycke? Ska etiketten informera om viktig teknisk information i en apparat med el eller batterier? Då är det en säkerhetsetiketter du bör beställa. Säkerhetsetiketter screentrycks för bäst kvalité.

Offert Kontakt Läs mer


Voidetiketter

Voidetiketter
Har du en produkt där du behöver se om någon har försökt att bryta förpackningen? Då är det en Voidetikett du ska beställa. När etiketten tas bort lämnar den efter sig ett avtryck av ordet ”VOID”.

Offert Kontakt Läs mer


3D-dekal, Domes etiketter

3D-dekal, Domes etiketter
Söker du en etikett som framhäver ditt företags profil på ett annorlunda sätt? Då kan en 3D-dekal (Dome) vara rätt sätt. På rätt ställe kan en självhäftande och upphöjd 3D-dekal göra underverk.

Offert Kontakt Läs mer


Etikettmatare

Etikettmatare
Elektrisk etikettmatare för alla etiketter på rulle samt dataetiketter. Automatisk frammatning av nästa etikett som gör den klar för användning. Storlek 229 x 305 x 229 mm, vikt 5 kg

Max bredd på rullen 105 mm
Max diameter 220 mm
Max kärndiameter 76 mm

Offert Kontakt Läs mer


Etikettapplicator EA-60, EA-100

Etikettapplicator
Manuella etikettapplikator, finns i två olika modeller EA-60 & EA-100. Kraftig, fast konstruktion i metall med unik kant-sensor som justerar framdraget. Etikettbredder upp till 100 mm med tryck-o-drag mekanik som passar för de flesta etikettformer.

Längd: 20-60 mm
Bredd: 25-60 mm (EA-60) 55-100 mm (EA-100)
Max rulldiameter = 100 mm

Offert Kontakt Läs mer


Etikettrullare 11

Etikettrullare
Etikettrullare 11 är en extern upprullare som man använder tillsammans med etikettskrivare för att spola upp etiketter som skrivs ut.

Justerbar för kärnor från 25–101 mm
Slirkoppling som justerar hastigheten

Max etikettbredd är 115 mm
Max rulldiameter är 220 mm

Offert Kontakt Läs mer


Etikettskrivare

Etikettskrivare
Vi på Etiketter AB erbjuder högklassiga skrivare som ger snabba, proffsiga etiketter att använda vid skrivbordet, på kontoret, i labbet eller var som helst där du behöver skriva ut mindre (1000 – 10.000 etiketter/år) mängder streckkodsetiketter, kvitton eller märken. Zebra GC420 har support för kommandospråken EPL och ZPL och är fullt kompatibel med övriga skrivare från Zebras produktprogram.

DirektTermo

TermoTransfer

Offert Kontakt Läs mer


Utskurna vinyletiketter

Utskurna vinyletiketter
Vi använder högkvalitativ 7-årsfolie. De utskurna vinylerna levereras på en bärare med appliceringstejp för enkel montering.

En utskuren vinyl kan se ut på många olika sätt, vi hjälper dig gärna.

Offert Kontakt Läs mer


Flasketiketter

Flasketiketter
Vi trycker flasketiketter med unik design av olika slag, allt för att du ska kunna synas på rätt sätt.

Se även:

En flasketiketter kan produceras på många olika sätt, vi hjälper dig gärna.

Offert Kontakt Läs mer


I vår Produktkatalog så finner ni ett urval av allt vi kan göra, vi är ett stort tryckeri beläget i Örebro. Våra tjänster är dock internationella och vi producerar tryckmaterial till hela Norden samt delar av Europa. Kolla gärna igenom vår produktkatalog och om du inte finner det du söker eller om du har frågor angående våra produkter och tjänster så kontakta oss.

Vad finns det för olika etiketter?

Nedan finner du övergripande information om våra olika etiketter. Om du av någon anledning inte skulle hitta det du söker här får du gärna lyfta telefonen och ringa oss. Vår filosofi är att allt blir mycket enklare om vi pratar om det.

Vad är en standardetikett?

EtiketterDe här etiketterna är den vanliga typen som du får på rulle i en liten pappersask. Som standard kan de tryckas i olika rektangulära mått med rundade kanter, i oval
form och en helt rund variant. Standardetiketter kan du få tryckt på olika typer av papper av önskad kvalité.

 • Vitt glättat papper
 • Guldfärgad kasherad folie
 • Silverfärgad kasherad folie
 • Röda flourescerat papper
 • Naturfärgat returpapper

Standardetiketter kan tryckas för en lägre kostnad och därför behöver ni dessutom ej beställa så många på en gång. Standardetiketterna kan nu även fås till ett mycket rimligt pris i 2-3-4-färgs tryck. Även PMS färger går bra.

Vad är skurna etiketter?

Det vi kallar för skurna etiketter är etiketter med raka hörn. De här etiketterna kan du beställa i vilka mått du vill. De finns att få i 3 olika typer av material:

 • papper
 • polyester
 • vinyl.

Vad finns det för förtryckta etiketter?

Vi på Rustung Etiketter har en rad olika förtryckta etiketter med standardiserade texter. De är bra att ha och förenklar arbetet inom många branscher. Sådana etiketter kan vara CE-märket, frysetiketter eller etiketter som är bra att ha vid frakt eller flytt.

Varför är adressetiketter bra att ha?

Med adressetiketter blir det genast snyggt och smidigt. Adressetiketter är ett viktigt inslag i ett företags professionella identitet. Samtidigt förenklar det arbetet för de som jobbar inom företaget. Etiketterna trycks på vitt matt papper. Etiketterna levereras på rulle och är perforerade så att de lätt går att riva av.

Vad menas med laseretiketter?

Att skriva ut egna etiketter direkt från företagets skrivare är ett enkelt sätt att ge både kunder och samarbetspartners ett ordnat och strukturerat intryck. Samtidigt förenklar det arbetsgången för många medarbetare. Det blir proffsigt helt enkelt. Våra laseretiketter kan du få med eller utan tryck av exempelvis företagets logotype. Etiketterna går självklart att få i olika storlekar och färger. Etiketterna levereras i en förpackning med 100 stycken ark.

När ska man ha etiketter i vinyl?

Om etiketterna ska användas utomhus, exempelvis på ett fönster eller en bil, är det vinyletiketter som du ska beställa. De är tåliga och kan stå emot väder och vind.

Vad är egentligen Domes?

Domes är självhäftande och upphöjda 3D-dekaler. Domes-etiketter kan till exempel vara passande att använda i sammanhang där företagets logga behöver framhävas på ett speciellt sätt. Närmast kan du ha sett ett företags logo tryckt på en Dome på dörren ditt kylskåp.

Vad är det för speciellt med säkerhetsetiketter?

Säkerhetsetiketter kallas de etiketter som med säkerhet inte kan tas bort i ett stycke. De här etiketterna kan till exempel användas vid viktig teknisk information, eller vid tryck av varningstexter i apparater med el och batterier. De här etiketterna screentrycker vi för högsta kvalité.

Vad används voidetiketter till?

Voidetiketter är en etikett gjort av polyester. När man tar bort etiketten lämnar den efter sig ett mönster av ordet ”VOID”. I rätt sammanhang är de etiketterna mycket användbara. Avtrycket gör att man enkelt kan se om någon har försökt att ta bort etiketten. Självklart går det även att trycka etiketter utan klister. Kontakta oss för offert och beställning.


Tryckeri Etiketter AB

Etiketter till alla ändamålBehöver du en passande och bra etikett till en produkt? Då kan vårt tryckeri Etiketter AB vara till hjälp. Att trycka etiketter är det vi sysslar med. Det är vårt hantverk. Och med dryga 30 år i branschen vågar vi säga att vi kan det vi gör. 

För oss är en bra etikett en som passar produktens användningsområde. Vi som ett tryckeri vet att en etikett är mer än bara ett papper med klister på. En etikett är många gånger pricken över i:et och det som får produkten att se intressant ut, drycken att se smakligare ut eller paketet att se trevligare ut. En etikett är ofta det element som faktiskt visar vem produkten kommer ifrån. Därför är etiketten en viktig del i att bygga ett varumärke. Kvalitén på papperet, tryckteknik och vilket typ av klister etiketten bör ha är frågor som du kan bolla tillsammans med oss. Vilken färg och form etiketten ska ha vet vi att du som beställare oftast vill göra på egen hand. Men självklart kan vår reproavdelning också vara med i processen att utforma etiketten, om du behöver det.

Nära samarbete effektiviserar vårt arbete

Med tanke på att några av oss är bröder, så kan det vara rätt att beskriva oss som ett familjeföretag. Men det är inte riktigt så vi själva ser på det. Vi är ett tiotal personer som arbetar på Rustung Etiketter. Vi arbetar nära varandra och vi har alla full koll på vad som händer i vårt hus. Det är så vi vill ha det. Vi tycker att det blir bäst så både i vårt arbete och för dig som beställare.

Alla möjligheter i vårt tryckeri

Vi på Rustung Etiketter har möjlighet att trycka med flera olika tekniker i vårt tryckeri. Produktionskapaciteten består av sju olika tryckpressar där vi kan trycka med offset, boktryck, screentryck, flexotryck och digitaltryck. Därför har du som beställare alla möjligheter att få det precis som du vill ha det. Det vet våra tidigare kunder och därför har vår verksamhet också utvecklats till att trycka en hel del andra saker än bara etiketter. Hos oss finns nämligen inga färdiga mallar och mått. Vad behöver du ha tryckt?

Erfarenhet ger kunskap

I över 30 år har vi på vårt tryckeri Etiketter AB levererat etiketter till en mängd olika branscher. Du kan finna våra etiketter i dina skor, på ett fönster, som innehållsförteckning, på en flaska, inom industrin, på brev, i din radio eller kanske som dekal på din firmabil. Olika produkter kräver olika lösningar på problem. Vi vet vad som behöver göras för att en etikett ska sitta kvar länge i en sko. Vi vet vad som krävs för att en etikett inte ska nötas sönder i industrin. Vi vet vad du behöver beställa om etiketten ska utsättas för väder och vind. Och vi vet vad vi behöver göra om etiketten ska tas av och på flera gånger. Framförallt vet vi att leverera det du behöver. Be oss om en offert, lägg en beställning direkt här på vår hemsida eller slå oss en signal så pratar vi om det.