Etiketter – Etiketter till alla ändamål

Utan tidigare erfarenhet av etiketter kan det verka som att en etikett är den samma som en annan etikett. Vi på vet såklart annat. Förutom färg och form har material, tryck och kvalité stor betydelse för helhetsintrycket av en produkt. Vi fungerar gärna som ditt bollplank i framtagandet av din etikett.

En etikett kan fylla så många funktioner. Ofta har den ett informativt syfte om vad en produkt faktiskt är för någonting och vad den innehåller. Etiketter är också många gånger varumärkesbyggande och ett sätt för företag att ytterligare synliggöra sin profil. Ibland fyller etiketter en livsviktig funktion som för exempel en varningsetikett inom industrin. Då är det självklart viktigt att etiketten sitter där den sitter oavsett väder, vind eller slitage. På vilka sätt det här går att göra är någonting som vi på Rustung Etiketter är experter på.

Vad behöver man tänka på när man beställer en etikett? Det är viktigt att tänka på i vilken miljö etiketten kommer att användas. Efter det kan du bestämma vilket material etiketten bör ha. Är din produkt ekologisk och närproducerad kan det vara en idé att tänka över olika strukturer på papperet kanske? Om etiketten kan komma att utsättas för lösningsmedel, eller om det finns risker för att den kommer att nötas, så är det bra att välja en vinyletikett som kanske dessutom ska lamineras. Allt det här kan vi tillsammans gå igenom med dig.


I vår Produktkatalog så finner ni ett urval av allt vi kan göra, vi är ett stort tryckeri beläget i Örebro. Våra tjänster är dock internationella och vi producerar tryckmaterial till hela Norden samt delar av Europa. Kolla gärna igenom vår produktkatalog och om du inte finner det du söker eller om du har frågor angående våra produkter och tjänster så kontakta oss.

Vad finns det för olika etiketter?

Nedan finner du övergripande information om våra olika etiketter. Om du av någon anledning inte skulle hitta det du söker här får du gärna lyfta telefonen och ringa oss. Vår filosofi är att allt blir mycket enklare om vi pratar om det.

Vad är en standardetikett?

EtiketterDe här etiketterna är den vanliga typen som du får på rulle i en liten pappersask. Som standard kan de tryckas i olika rektangulära mått med rundade kanter, i oval
form och en helt rund variant. Standardetiketter kan du få tryckt på olika typer av papper av önskad kvalité.

  • Vitt glättat papper
  • Guldfärgad kasherad folie
  • Silverfärgad kasherad folie
  • Röda flourescerat papper
  • Naturfärgat returpapper

Standardetiketter kan tryckas för en lägre kostnad och därför behöver ni dessutom ej beställa så många på en gång. Standardetiketterna kan nu även fås till ett mycket rimligt pris i 2-3-4-färgs tryck. Även PMS färger går bra.

Vad är skurna etiketter?

Det vi kallar för skurna etiketter är etiketter med raka hörn. De här etiketterna kan du beställa i vilka mått du vill. De finns att få i 3 olika typer av material:

  • papper
  • polyester
  • vinyl.

Vad finns det för förtryckta etiketter?

Vi på Rustung Etiketter har en rad olika förtryckta etiketter med standardiserade texter. De är bra att ha och förenklar arbetet inom många branscher. Sådana etiketter kan vara CE-märket, frysetiketter eller etiketter som är bra att ha vid frakt eller flytt.

Varför är adressetiketter bra att ha?

Med adressetiketter blir det genast snyggt och smidigt. Adressetiketter är ett viktigt inslag i ett företags professionella identitet. Samtidigt förenklar det arbetet för de som jobbar inom företaget. Etiketterna trycks på vitt matt papper. Etiketterna levereras på rulle och är perforerade så att de lätt går att riva av.

Vad menas med laseretiketter?

Att skriva ut egna etiketter direkt från företagets skrivare är ett enkelt sätt att ge både kunder och samarbetspartners ett ordnat och strukturerat intryck. Samtidigt förenklar det arbetsgången för många medarbetare. Det blir proffsigt helt enkelt. Våra laseretiketter kan du få med eller utan tryck av exempelvis företagets logotype. Etiketterna går självklart att få i olika storlekar och färger. Etiketterna levereras i en förpackning med 100 stycken ark.

När ska man ha etiketter i vinyl?

Om etiketterna ska användas utomhus, exempelvis på ett fönster eller en bil, är det vinyletiketter som du ska beställa. De är tåliga och kan stå emot väder och vind.

Vad är egentligen Domes?

Domes är självhäftande och upphöjda 3D-dekaler. Domes-etiketter kan till exempel vara passande att använda i sammanhang där företagets logga behöver framhävas på ett speciellt sätt. Närmast kan du ha sett ett företags logo tryckt på en Dome på dörren ditt kylskåp.

Vad är det för speciellt med säkerhetsetiketter?

Säkerhetsetiketter kallas de etiketter som med säkerhet inte kan tas bort i ett stycke. De här etiketterna kan till exempel användas vid viktig teknisk information, eller vid tryck av varningstexter i apparater med el och batterier. De här etiketterna screentrycker vi för högsta kvalité.

Vad används voidetiketter till?

Voidetiketter är en etikett gjort av polyester. När man tar bort etiketten lämnar den efter sig ett mönster av ordet ”VOID”. I rätt sammanhang är de etiketterna mycket användbara. Avtrycket gör att man enkelt kan se om någon har försökt att ta bort etiketten. Självklart går det även att trycka etiketter utan klister. Kontakta oss för offert och beställning.


Tryckeri Etiketter AB

Behöver du en passande och bra etikett till en produkt? Då kan vårt tryckeri Etiketter AB vara till hjälp. Att trycka etiketter är det vi sysslar med. Det är vårt hantverk. Och med dryga 30 år i branschen vågar vi säga att vi kan det vi gör. 

För oss är en bra etikett en som passar produktens användningsområde. Vi som ett tryckeri vet att en etikett är mer än bara ett papper med klister på. En etikett är många gånger pricken över i:et och det som får produkten att se intressant ut, drycken att se smakligare ut eller paketet att se trevligare ut. En etikett är ofta det element som faktiskt visar vem produkten kommer ifrån. Därför är etiketten en viktig del i att bygga ett varumärke. Kvalitén på papperet, tryckteknik och vilket typ av klister etiketten bör ha är frågor som du kan bolla tillsammans med oss. Vilken färg och form etiketten ska ha vet vi att du som beställare oftast vill göra på egen hand. Men självklart kan vår reproavdelning också vara med i processen att utforma etiketten, om du behöver det.

Nära samarbete effektiviserar vårt arbete

Med tanke på att några av oss är bröder, så kan det vara rätt att beskriva oss som ett familjeföretag. Men det är inte riktigt så vi själva ser på det. Vi är ett tiotal personer som arbetar på Rustung Etiketter. Vi arbetar nära varandra och vi har alla full koll på vad som händer i vårt hus. Det är så vi vill ha det. Vi tycker att det blir bäst så både i vårt arbete och för dig som beställare.

Alla möjligheter i vårt tryckeri

Vi på Rustung Etiketter har möjlighet att trycka med flera olika tekniker i vårt tryckeri. Produktionskapaciteten består av sju olika tryckpressar där vi kan trycka med offset, boktryck, screentryck, flexotryck och digitaltryck. Därför har du som beställare alla möjligheter att få det precis som du vill ha det. Det vet våra tidigare kunder och därför har vår verksamhet också utvecklats till att trycka en hel del andra saker än bara etiketter. Hos oss finns nämligen inga färdiga mallar och mått. Vad behöver du ha tryckt?

Erfarenhet ger kunskap

I över 30 år har vi på vårt tryckeri Etiketter AB levererat etiketter till en mängd olika branscher. Du kan finna våra etiketter i dina skor, på ett fönster, som innehållsförteckning, på en flaska, inom industrin, på brev, i din radio eller kanske som dekal på din firmabil. Olika produkter kräver olika lösningar på problem. Vi vet vad som behöver göras för att en etikett ska sitta kvar länge i en sko. Vi vet vad som krävs för att en etikett inte ska nötas sönder i industrin. Vi vet vad du behöver beställa om etiketten ska utsättas för väder och vind. Och vi vet vad vi behöver göra om etiketten ska tas av och på flera gånger. Framförallt vet vi att leverera det du behöver. Be oss om en offert, lägg en beställning direkt här på vår hemsida eller slå oss en signal så pratar vi om det.

sv_SESwedish